Volgende editie Nishicon in 2018: Winter Wonderland

Terwijl merendeel van Nederland wit is gesneeuwd kwam de organisatie achter Nishicon met een toepasselijke mededeling van een nieuwe editie van de conventie. Opvallend is dat deze conventie pas in 2018 zal plaatsvinden.

Thema voor Nishicon 2018 is Winter Wonderland en de datum voor de driedaagse conventie is geprikt in het eerste weekend van 2018: 5, 6 en 7 januari. (Update 10 maart 2017: Nishicon 2018 heeft een nieuwe datum: bekijk het artikel en korte interview hier!) De locatie is hetzelfde als de afgelopen editie: Theaterhotel Almelo.

Nishicon 2018

Nadat Stichting Nishi in 2016 de uitdaging aanging om de conventie weer eens te verhuizen – de laatste verhuizing ging van Zoetermeer naar Almelo – en van een tweedaags naar een driedaags evenement te gaan, gaat de organisatie een nieuwe uitdaging aan om de conventie een aantal maanden te verplaatsen. Door dit te doen, zal er in 2017 geen Nishicon plaatsvinden. Maar door de vroege bekendmaking heeft de organisatie voldoende tijd om de nieuwe datum van het evenement te promoten.

Opvallend is wel dat Nishicon 2018 overlapt met een ander Japan gerelateerd evenement die datzelfde weekend plaats gaat vinden. Kort geleden liet de Stichting Tomo weten dat TomoFair Amsterdam geen eenmalig evenement was en maakte bekend dat de nieuwe editie in het eerste weekend van 2018 zal plaatsvinden.

Bron: Nishicon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?