Roderick Leeuwenhart presenteert Pindakaas en Sushi 3 in Japanmuseum SieboldHuis

Schrijver Roderick Leeuwenhart presenteerde vrijdag 10 februari voor de pers in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden het derde deel van de Pindakaas en Sushi reeks.

Pindakaas en Sushi 3 boekpresentatie in Japanmuseum SieboldHuis - Fotografie: Francisca HagenPindakaas en Sushi 3 boekpresentatie in Japanmuseum SieboldHuis - Fotografie: Francisca Hagen

Roderick Leeuwenhart schrijft al sinds 2001 voor het bekende magazine AniWay en is daarnaast ook actief als game- en filmjournalist. Dat schrijven in zijn bloed zit, is dan ook niet verrassend. In 2014 kwam het eerste boek van de Pindakaas en Sushi reeks uit, een young adult-serie, welke goed werd ontvangen. Een jaar later was het mogelijk voor pers en fans om deel 2 in handen krijgen en vanaf 19 februari 2017 is het derde deel te verkrijgen waarmee de trilogie afgerond gaat worden.

De boekpresentatie werd geopend door een lezing door sociale wetenschapper Nicolle Lamerichs over Japanse fans. Hierin verwees ze naar de boekenreeks van Roderick en het terugkerende thema Maskers. De lezing werd vervolgd door de overhandiging van het eerste boek aan Sandra Bouhuis van het Sieboldhuis, als vervanger van Kris Schiemeier die zich op dat moment in Japan bevond.

Roderick Leeuwenhart nam nog de tijd om in te gaan over de locatie van de boekpresentatie; het Japanmuseum heeft immers vanaf het begin de boekenreeks gesteund door het boek te verkopen in de winkel van het museum. In boek 3 zal de hoofdpersonage ook aan het werk gaan in het museum, terwijl ze aan de universiteit van Leiden een Japanstudie volgt.

Verder gaf de schrijver en eigenaar van Uitgeverij Leeuwenhart aan dat er via deze uitgeverij nieuwe boeken gaan uitkomen, ook boeken die niet van de hand van Roderick Leeuwenhart zal zijn.

Pindakaas en Sushi 3 boekpresentatie in Japanmuseum SieboldHuis - Fotografie: Francisca Hagen

Na de presentatie was het mogelijk om het boek aan te kopen en te signeren en daar werd gehoor aan gegeven. Tot aan sluitingstijd was de schrijver bezig met het signeren van zijn nieuwste boek.

Fotografie: Francisca Hagen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?