Hope Step Japan! 2017: Forget Us Not

Op zondag 12 maart zal er een nieuwe editie van Hope Step Japan! plaatsvinden, thema van deze editie is ‘Forget Us Not’.

Hope Step Japan is een jaarlijks evenement waarbij de Grote Aardbeving van 11 maart 2011 wordt herdacht door middel van diverse activiteiten waarbij vooral gekeken wordt hoe nu verder na deze aardbeving die plaatsvond op 11 maart 2011 (ook wel bekend als Zeebeving Sendai 2011 en Tohoku eartquake and tsunami). De afgelopen jaren heeft de organisatie achter Hope Step Japan! ervoor gezorgd dat er plaats is voor informatievoorziening, discussies, workshops, de mogelijkheid tot het kopen van producten uit Japan, maar ook een positieve noot zoals ‘Jumping-Power Plant’ door team HSJ en Gabey Tjon a Tham.

De 2017-editie van Hope Step Japan! zal een optreden bevatten van Ayumi Matsuda, een presentatie van Tashi Iwaoka en een publicatie van HSJ Fact Seekers. Dit is niet alles, maar het gehele programma zal de komende tijd verder bekend gemaakt worden.

Het thema slaat op de bloem Vergeet-mij-nietje, welke staat voor echte liefde en herinneringen in de taal van de bloemen. ‘Mij’ is aangepast naar ‘Ons’, hiermee wordt gerefereerd naar de slachtoffers van de aardbeving en tsunami die 6 jaar geleden heeft plaatsgevonden, maar ook te denken aan diegene die hebben moeten evacueren door de nucleare ramp in Fukushima en ook diegene (in de wereld) die grote problemen hebben.

Hope Step Japan! 2017 gaat van start om 15.00 uur tot 19.00 uur en vindt plaats in de Okido Yoga Center in Amsterdam, te vinden aan de Van Ostadestraat 387. Deze is goed te bereiken via de tram en metro. Er is een entree van € 2,00, deze zal gedoneerd worden aan de Fukushima Children’s Home Fund.

Bron: Hope Step Japan!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?