Anime Lente 2017: 10 titels om naar uit te kijken!

This post is also available in: English

Bijna tijd voor de lente en natuurlijk ook weer nieuwe anime series en films. Hieronder vind je een lijst van de 10 titels waar wij naar uitkijken, op volgorde van verschijningsdatum.

Renai Boukun (恋愛暴君)

Type: Anime
Studio: EMT²
Genres: Comedy, Supernatural, Romance, School
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Megane Mihoshi
Start uitzending: April 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Guri, een engel, is werkzaam als cupido en koppelt mensen aan elkaar. Dit doet zij door middel van een ‘Kiss Note’, dit is een notitieboek met magische krachten. Wanneer de namen van twee personen erin opgeschreven worden, en deze personen vervolgens kussen, zullen zij verliefd op elkaar worden. Guri maakt een grote fout, zij schrijft per ongeluk de naam van een middelbare scholier Seiji Aino op in haar ‘Kiss Note’. Als hij niemand kust zal Guri overlijden, dus moedigt ze hem aan om zijn grote liefde, Akane Hiyama, te kussen. Akane is een erg populair meisje en heeft nog meer gevoelens voor hem, dan hij voor haar, bijna obsessieve gevoelens. Als de twee eindelijk samen komen realiseert Guri zich dat ze Seiji ook leuk vind. Een droom voor sommige jongens, twee geïnteresseerde dames, is voor Seiji verre van een droom. Hij wil gewoon normaal kunnen omgaan met meisjes.

Aangeraden door Yuki:
Het idee van een ‘Kiss Note’ vind ik zelf wel geinig, mijn eerste associatie was Death Note, maar dan met liefde. Het lijkt me grappige en onverwachte situaties te kunnen creëren en vandaar dat ik deze serie ook aanraad. Daarbij word de serie gemaakt door de studio die ook Fudanshi Koukou Seikatsu creëerde.

Saenai Heroine no Sodatekata ♭ (冴えない彼女の育てかた♭)

Type: Anime
Studio: A-1 Pictures
Genres: Harem, Comedy, Romance, Ecchi
Gebasseerd op een light novel van Kurehito Misaki en Fumiaki Maruto

Start uitzending: April 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Deze anime is het tweede seizoen van Saenai Heroine no Sodatekata, beter bekend als Saekano: How to Raise a Boring Girlfriend. In het eerste seizoen maakte je kennis met de otaku Tomoya Aki die part-time werkt om zijn otaku leefstijl door te zetten. Hij botst tegen het mooiste meisje ooit, die uiteindelijk het niet opvallende Megumi Kato is die in zijn klas zit. Tomoya Aki is bezig met zijn visual novel en trommelt een aantal mensen op die hem daar mee gaat helpen, je kunt het vast al raden: het zijn allemaal meiden. Megumi zal uiteindelijk de heldin zijn van zijn game en hij en zijn team lopen tegen allerlei uitdagingen aan om de game uiteindelijk te kunnen verkopen op Comiket. Maar gaat dat lukken?

Aangeraden door Fran:
Natuurlijk zou je het eerste seizoen gezien moeten hebben om het vervolg te bekijken, maar dat is ook zeker aan te raden. Het is een luchtige anime die geregeld voor een lach zorgt en hier en daar herkenbaar kan zijn. Het eerste seizoen is via Crunchyroll te zien en het is hopen dat het tweede seizoen daar ook te zien zal zijn!

Hinako Note (ひなこのーと)

Type: Anime
Studio: Passione
Genres: Slice of Life, Comedy
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Mitsuki

Start uitzending: April 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Hinako is een typisch verlegen meisje. Dieren voelen zich door haar aura aangetrokken tot haar, waardoor Hinako als een vogelverschrikker werkt om die dieren weg te houden uit de gewassen van haar buren. En zo begint haar verhaal als Hinako de vogelverschrikker.

Aangeraden door Sakura:
Het plot kwam bij mij over als lekker simpel, maar toch entertainend. Als een anime waar je niet over hoeft na te denken en na een vermoeiende dag lekker bij kan relaxen. De trailer zag er tevens heel schattig uit en de tekenstijl van de anime is precies de stijl die ik erg kan waarderen.

Fukumenkei Noise (覆面系ノイズ)

Type: Anime
Studio: Brain’s Base
Genres: Music, Romance, Shoujo
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Ryoco Fukuyama

Start uitzending: April 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

In het verleden heeft Nino afscheid moeten nemen van twee jongens waar ze het goed mee kon vinden, haar eerste liefde Momo en Yuzu, een jongen die muziek componeert. Bij beide vaarwels heeft Nino beloofd te blijven doen wat zij graag doet, namelijk zingen totdat hun haar stem weer horen. Ondertussen is er wat tijd voorbijgegaan en zitten de drie al op de middelbare school.

Aangeraden door Yuki:
Alhoewel ik niet heel veel informatie uit de samenvatting kan halen lijkt het me toch een goede anime. Het plaatje van Nino en de twee jongens ziet er goed uit en vanwege het ‘Romance’ genre wil ik de serie zeker al een kans geven. Er lijkt potentie voor onbeantwoorde maar ook beantwoorde liefdes. Brain’s Base staat onder andere bekend voor de Durarara!! serie.

Kabukibu! (カブキブ!)

Type: Anime
Studio: Studio Deen
Genres: School life
Gebaseerd op de gelijknamige light novel door Yuuri Eda en Chizu Kamikou

Start uitzending: April 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Zoals de titel je misschien al deed vermoeden is het thema van deze anime serie kabuki oftewel het klassiek Japanse theater dat met een combinatie van dans, drama en muziek wordt neergezet.  15 jarige Kurugo Kurusu heeft een passie voor deze kunst en heeft de hoop een kabuki club te kunnen starten op zijn school. Het gaat alleen niet zo makkelijk als hij gehoopt had en hij realiseert zich dat hij vooral meer studenten zal moeten vinden wil hij een succes maken van zijn plan.

Aangeraden door Anvica:
Het topic kabuki vind ik persoonlijk niet altijd interessant terwijl het een groot deel van de Japanse geschiedenis beslaat. Juist daarom vind ik het leuk dat er een serie op touw wordt gezet om dit toch meer en misschien anders in beeld te kunnen brengen waardoor het kans maakt meer zichtbaar te worden. Zoals in de serie zelf ook het geval is de animo ervoor niet heel groot in de tegenwoordige tijd, iets wat erg bruikbaar is naar mijn idee. Ik ben erg benieuwd of het er voor mij voor kan zorgen me meer in kabuki te verdiepen.

Eromanga-sensei (エロマンガ先生)

Type: Anime
Studio: A-1 Pictures
Genres: Comedy, Drama, Romance
Gebaseerd op de light novel van Tsukasa Fushimi en Hiro Kanzaki

Start uitzending: April 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Izumi Masamune zit op de middelbare school en houdt van het schrijven van light novels. Ondanks dat hij geen artistieke skills heeft, krijgt hij zijn verhalen geïllustreerd door een anonieme partner die bekend staat onder de pennaam Eromanga Sensei, die zoals de naam suggereert, twijfelachtige perverse beelden ondanks dat het uiterst betrouwbaar is tekent. Masamune is zijn passie aan het balanceren met school, maar ook het verzorgen van zijn enige familielid, zijn jongere zusje Izumi Sagiri die van nature een hikikomori is. Hij probeert haar uit haar kamer te krijgen. En dan ontdekt Masamune dat zijn anonieme partner al die tijd zijn kleine zusje is geweest! En als dat niet genoeg is komt er een mooie, vrouwelijke goedverkopende shoujo mangaka in beeld die hun rivaal wordt!

Aangeraden door Fran:
Ondanks dat het voorspelbaar is dat Masamune’s anonieme partner zijn zusje is, lijkt het mij best interessant om te kijken hoe ze uiteindelijk echt gaan samenwerken en de rivale uit de weg ruimt met een pracht light novel. Ik verwacht heel veel humor en waarschijnlijk ook een romance tussen de rivale en Masamune. Ik moet dus gaan kijken of ik gelijk ga hebben!

Re:Creators

Type: Anime
Studio: TROYCA
Genres: Action, Mecha, Sci-Fi
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Daiki Katou

Start uitzending: April 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

De mens heeft vele verhalen gecreëerd. Blijdschap, verdriet, boosheid, diepe emotie. Verhalen maken onze emoties verwarrend en fascineren ons ware het niet dat dit alleen de gedachten zijn van omstanders. Wat als de karakters in de verhalen “bedoelingen” hebben? Zijn wij voor hen god-achtige wezens die hun verhalen naar deze wereld brengen? Onze wereld is veranderd. Straffen worden bedacht voor de wereld van de goden. In Re:Creators kan iedereen een Creator worden.

Aangeraden door Anvica:
Een andere omschrijving vinden dan hetgeen dat hierboven geschreven staat is er eigenlijk niet. Het mysterie dat om deze anime heen hangt geeft het idee dat hier iets interessants gaande is. De medewerking van verschillende bekende anime producers en creators (pun intended) geeft het een extra dimensie om in ieder geval te willen zien waar dit over gaat. Daarnaast trekt de animatie voor zover te zien mij wel aan.

Alice to Zouroko (アリスと蔵六)

Type: Anime
Studio: J.C. Staff
Genres: Adventure, Mystery, Seinen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Tetsuya Imai

Start uitzending: April 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Deze anime gaat over een meisje genaamd Sana. Zij is een van de kinderen die de kracht van ‘Alice’s Droom’ heeft. Die kracht houdt in dat Sana alles in de echte wereld kan plaatsen wat ze zich inbeeldt of verzint. Ze ontmoet een oude man genaamd Zouroku in de normale wereld, nadat ze uit een lab is gevlucht waar ze als proefpersoon verbleef.

Aangeraden door Sakura:
Bij deze anime is vooral het plot wat mij aanspreekt. Een erg leuk concept dat het altijd goed doet bij mij. Ook interessant dat er een oudere man als tweede hoofdpersoon in voorkomt in plaats van een typische knappe jongen waar het meisje dan gevoelens voor krijgt.

Warau Salesman New (笑ゥせぇるすまんNEW)

Type: Anime
Studio: Onbekend
Genres: Comedy, Drama, Seinen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Fujio Fujiko

Start uitzending: 3 April 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Warau Salesman New is een anime die dit seizoen in een vernieuwd jasje wordt gestoken. De serie volgt de reizende deur tot deur verkoper Fukuzo Moguro en de klant die hij op dat moment heeft. Moguro doet het type zaken dat ervoor zorgt dat zijn klanten altijd krijgen wat zij het liefst wensen maar als deze ‘deals’ gesloten zijn en zijn klanten tevreden, blijven ze op een of andere manier toch achter met behoorlijk zware gevolgen en dan hebben we het nog niet over wat er gebeurt mochten zij zich niet aan de regels van de deal houden!

Aangeraden door Anvica:
Buiten dat de originele serie is uitgezonden en dateert van oktober 1989 tot september 1992 en het daarom een interessante revival van de serie is, vind ik het ook een leuk plot hebben. Je vind wel vaker series die een thema rond het maken van deals hebben maar bij deze lijkt het te gaan om een ‘onschuldige’ deur-tot-deur verkoper die doorgaans niet als meer dan vervelend gezien worden, geeft deze serie wellicht een totaal ander beeld van het begrip vervelend.

Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome (夜は短し歩けよ乙女)

Type: Film
Studio: Science SARU
Genres: Comedy, Romance
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Tomihiko Morimi en Ranmaru Kotone

Start uitzending: 7 April 2017

De hoofdpersoon volgt een zwart harig meisje terwijl zijn over straat loopt in Kyoto naar een tweedehands boekwinkel en vervolgens naar een college fair. Stiekem is hij verliefd op haar en probeert een manier te vinden waarop hij haar ‘per ongeluk’ tegen kan komen. Helaas is zij niet geïnteresseerd in liefde en heeft ze zijn gevoelens niet door. Deze twee karakters staan een hoop avonturen te wachten, zo komen zij bijvoorbeeld een god van tweedehands boeken tegen, een persoon die geld uitleent en eigenaar is van een drie verdiepingen hoog vervoersmiddel en iemand die zichzelf introduceert als een Japans mythologisch wezen genaamd Tengu.

Aangeraden door Yuki:
De tekenstijl in de PV is erg anders dan normaal, maar toch erg mooi. Dit alleen al wekte mijn interesse. Daarnaast klinkt het verhaal leuk omdat het vrouwelijke karakter geen interesse heeft in romantiek, dit kan voor grappige momenten zorgen. Toch hoop ik stiekem dat er uiteindelijk wel een stelletje ontstaat. De rare dingen die de twee overkomen lijken me ook wel interessant, ik hoop dat hier nog veel verassingen in verschuilen.

Welke anime ga jij volgen?

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

2 gedachten over “Anime Lente 2017: 10 titels om naar uit te kijken!

  • 3 maart, 2017 om 09:55
    Permalink

    Dat wordt een druk anime seizoen! Dat wordt flink kiezen geblazen, want er zijn ook een paar interessante sequels in het vooruitzicht. Leuk lijstje :D

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?