PLASTICZOOMS in P60: Sfeervol en intiem

PLASTICZOOMS was op donderdag 9 maart voor de tweede maal live te zien in Nederland. P60 in Amstelveen was dit keer de locatie voor de band die bekend staat in het mixen van diverse genres, waardoor het stempeltje uniek op het trio geplakt kan worden.

Misschien voor vele mensen iets te uniek, want terwijl de band oorspronkelijk zou optreden in de grote zaal was er uiteindelijk besloten om de show van PLASTICZOOMS te verplaatsen naar de knusse Suite. Deze was helemaal aangekleed met aan een kant een zwart doek, zodat de focus aan alle kanten gelegd kon worden op de band zelf en het geheel een intieme show zou worden.

De band heeft zich in Tokyo kunnen bewijzen een zeer goede liveband te zijn en wil dat ook laten zien door op te treden in Europa. Doordeweekse dag of niet, de grote muziekliefhebbers laten zich niet tegenhouden om PLASTICZOOMS exclusieve liveshow in Nederland bij te wonen.

De show in P60 is onderdeel van een Europese tour waarbij het nieuwste album van de band wordt gepromoot: PLASTICZOOMS. Het album gaf in tegestelling tot de vorige releases mij problemen om mij te overtuigen, en dat had naar mijn idee te maken met het feit dat het album is gemaakt om live ten gehore te brengen. Eenmaal toen de show werd afgetrapt met Frontal Attack en The Future was de sfeer goed gezet. De setlist van de liveshow in P60 was goed gevuld met tracks van het nieuwste album, maar ook bekende oudere tracks zoals CRACK, BUG en KMKZ. De combinatie van up-tempo en rustige liedjes is goed gekozen, al leek het op het eind opeens heel erg opzwepend te worden, terwijl het optreden bijna op z’n einde was.

De mysterieuze vibe die rond de bandleden zweeft maakt de show extra boeiend, de band is merendeels in het zwart gehuld en maakt weinig contact met het publiek. Zanger Sho communiceert de muziek niet alleen door zijn zang, maar ook door zijn handbewegingen die per show nooit af lijken te wijken en poogt het publiek in beweging te krijgen door wat dansmoves te laten zien. Het publiek accepteert alles. De band is zeer overtuigend in wat ze doen en het is niet voor niks dat de band al 10 jaar succesvol actief is.

Setlist:

1. Frontal Attack
2. The Future
2. CRACK
4. Quite Cleary
5. Veiled Eyes
5. SYNESTHESIA
6. Smoke Motion
8. Night & Hurt
9. MASKED
10. TO CUT A LONG STORY SHORT
11. Highway
12. U12
13. Minds
14. Sakura

encore
15. Time In The Cellar
16. KMKZ

Fotografie: Francisca Hagen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?