CD Review: I Promised Once – The Awakening

This post is also available in: English

Met 2014 als bouwjaar maakt de Electro-MetalCore band I Promised Once dan wel een jonge band, maar de band heeft al in 2016 een headliner tour gedaan door Europa. Het derde mini-album The Awakening kwam aan eind van 2016 uit, met kort daarna de aankondiging dat de band gaat samenwerken met de Franse tourorganisatie 33 Degrees. Dit beloofd wat voor de toekomst.

I Promised Once - The Awakening
Met drie Japanners en twee Duitsers aan het stuur van de band komt een frisse act tot stand die grunting en clean vocals mixen met een moderne ondertoon. De leden van I Promised Once laten duidelijk hun passie horen in dit nieuwe album genaamd: The Awakening.

Tracklist:
01. The World Against Us
02. White Nights
03. Drown With Me
04. Winter Is Coming
05. The Walker part 1 : Realization
06. Broken Dreams

Nummers zoals Drown with me geven een goede productiekwaliteit weer, waarin oplopend met clean vocals, een prettig klinkende mix van elektronische popmuziek, een stevige toon van metalcore en djent fijn samen komen. Niet alleen bevat het album een stevige set nummers, ook laat de band haar kant zien dat zij een album kunnen neerzetten dat voor iedereen wel iets heeft die van metalcore houd. Hiermee wordt bedoel dat de rustige nummers zoals Drown With Me, Winter Is Coming en The Walker gelijk meer gebruik maken van de clean vocals die onderbouwd worden door piano en klavecimbel spel. Zo wordt Drown with me gelijk ondersteund door het nummer Winter Is Coming. Wat de rust overneemt op een instrumentale manier, doorzet in prachtig gitaarspel en zo de luisteraar weer aanwakkert voor het volgende nummer wat gelijk aansluit naar een drukker, maar vooral op grunts gericht, nummer Broken Dreams.

Het laatste nummer van het album Broken Dreams is een geremasterde versie van het gelijknamige nummer van het eerste album van de band. Een zeer sterk nummer met goede momenten om te headbangen en live op los te moshen.

Dit album zou je neer kunnen zetten in een chart als een U vorm. We beginnen druk, halverwege is het meest rustige moment, en dan schieten we weer galopperend naar boven met als eind punt Broken Dreams. Het album plakt typische metalcore en djent aan elkaar, en neemt hierbij de luisteraar goed mee in een kort album dat zo met een goede luistersessie in een keer beluisterd kan worden. Met de korte geschiedenis die de band tot nu toe heeft is kwalitatief het album hetzelfde gebleven qua productie, maar valt wel op dat de leden van I Promised Once meer ervaring krijgen. De albums komen redelijk snel achter elkaar uit dus we zullen niet lang hoeven te wachten tot het volgende album van de rit.

I Promised Once lijkt zich heel goed thuis te voelen bij de heavy toon, en laat wat minder op dat gebied van zich horen bij dit album. Al helemaal omdat dit album een heavy nummer bevat dat een remastered nummer is. Al in al verder een goed neergezette plaat, en wij hopen nog meer van ze te horen in de toekomst!

Score: 70/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?