Cherry Blossom Festival 2017

De kersenbloesems staan her en der in Nederland weer in de bloei – zo ook in het Amsterdamse Bos – en dat komt goed uit, gezien er op zaterdag 8 april weer een Cherry Blossom Festival is!

Japanese Cherry Blossoms - ljweb @ sxc.hu

Dit jaar is iedereen welkom om deel te nemen aan het evenement. Het Bloesempark is op deze dag wel wat minder toegankelijk en drukker dan op andere dagen, maximaal kunnen er 1800 personen tegelijkertijd aanwezig zijn in verband met de veiligheid. Het kan dus voorkomen dat er tijdelijk geen toegang is als dit limiet is behaald. Tussen 15.00 en 17.00 uur zullen er speciale activiteiten in het park plaatsvinden.

In het Amsterdamse Bos staan 400 kersenbomen die in 2000 geschonken zijn door de Japans Women’s Club (JWC). Iedere boom in het Bloesempark heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam.

Het Amsterdamse Bos is op verschillende manieren bereikbaar (PDF). Het bloesempark is te vinden bij de Burgemeester A. Colijnweg. Ben je met het openbaar vervoer, pak dan de bus waarbij je kan uistappen bij halte hoek Amstelveensteweg – Van Nijenrodeweg of Amstelveen, Raadhuis. Sowieso zou je een stuk moeten lopen, maar met mooi weer is dat natuurlijk geen probleem!

Bron: Gemeente Amstelveen (PDF) via Nederlands-Japanse Vereniging

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?