MV Review: cali≠gari – トイレでGO! (Toilet de GO!)

cali≠gari komt volgende maand met een gloednieuw album via VAP, getiteld 13, en lanceerde eerder vandaag een promotionele video van een van de tracks op het album: トイレでGO!

トイレでGO! (Toilet de GO!) heeft misschien weinig vertaling nodig qua titel. De introductie van de video begint met de dame die kleding weggooid, en aan de warmte probeert te ontkomen door bij de ventilator te zitten. Het lijkt allemaal onschuldig en normaal, totdat ze uiteindelijk naar de supermarkt gaat. Daar wordt je geinspireerd door de bassist Kenjiro – die op de televisie te zien is – om onder andere een grote pan te kopen. Wat gaat ze precies gaat koken kunnen we enkel naar gissen. Gitarist en bandleider Ao laat in zijn vrouwelijke vorm Aoe op televisie zien hoe er gekookt moet worden. Door de manier van het filmen wordt de kijker steeds meer informatie gevoed en krijg je al gauw het vermoeden waar het naartoe zal gaan. Onder begeleiding van het vrolijke liedje wat トイレでGO! eigenlijk is, maakt deze combinatie een interessant geheel van een suspense dramafilm met de gekkigheid van cali≠gari: iedere bandlid heeft een rol in de muziekvideo, nog niet genoemd wasz anger Shuuji die de rol van een maffialid lijkt aangenomen te hebben voor deze video, wat er alleen maar zorgt dat de muziekvideo absurdistische trekjes krijgt.

Helaas is het een korte video, maar de video geeft wel de impressie waar het naartoe gaat. Een film begeleiden met en video is naar mijn idee makkelijker dan een liedje begeleiden met een interessante video, vooral als het een verhaallijn heeft. De verwachting wat het liedje トイレでGO! afgeeft met deze muziekvideo is hoog, want wat tot zoverre is uitgebracht geeft qua lied en verhaallijn een zekere spanning mee. Wordt vervolgd!

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?