HOTEI zorgt voor hele goede vrijdag in Paradiso

Ruim een jaar terug was Tomoyasu Hotei nog te zien in Amsterdam, op dezelfde locatie als afgelopen Goede Vrijdag: Paradiso. De muzikant was net begonnen met een nieuwe Europese tour met shows in onder andere Paradiso en op Paaspop. De muzikant trok een goed gevulde zaal aan, met heel veel Japanse fans waardoor de sfeer meteen was gezet, HOTEI verhoogde de sfeer door meteen van start te gaan met Strangers en zijn smooth moves, terwijl hij zijn unieke gitaarriffs liet horen.


De muzikant legde kort voor zijn meest bekende liedje Battle Without Honor Or Humanity uit dat de eerste helft van het concert bestond uit recenter werk en de tweede helft van het concert uit ouder werk, waaronder een track van zijn allereerste soloalbum Guitarhythm.

HOTEI tourt al enige tijd met dezelfde bandleden, waaronder drummer Zac Alford en bassist Noko. De nieuwste toevoeging is toetsenist Okuno, waarbij HOTEI toevoegde dat dit de eerste tour is waarbij er niet met een backing track wordt gespeeld, dankzij de aanwezigheid van Okuno. Je merkt direct hoe goed de muzikanten op elkaar zijn ingespeeld, Zac Alford en Noko spelen al jaren samen met HOTEI waardoor er meer vrijheid is ontstaan in het spelen van hun instrumenten. Dit zorgt ervoor dat je goed kunt zien hoe de muzikanten genieten van het spelen van muziek en dat het misschien niet heel erg had uitgemaakt hoeveel mensen eropaf waren gekomen om hen live te zien.

Na Battle Without Honor Or Humanity grapte HOTEI over dat hij dat toch mooi gecoverd heeft, waardoor het publiek hard moest lachen. Het lied werd onder andere gebruikt voor de film Kill Bill, waardoor dit het nummer werd waardoor HOTEI het beste bekend van is voor het grote publiek. Maar toch is HOTEI in Japan een zeer grote naam en zeer geliefd bij het publiek, dat was ook te merken door hoe hij communiceerde met het publiek: pratend tussen de liedjes door of het contact die hij maakt terwijl hij met zijn gitaar speelt richting het publiek toe.

Uiteindelijk eindigde HOTEI met een cover van de track Born to Be Wild in de encore, doordat deze track erg bekend is voor het gehele publiek – na een aantal covers en gebruik in diverse films, reclames en TV shows – werd het publiek wild en zong iedereen hard mee. Dit zorgde ervoor dat het optreden met een klapper eindigde op een hele goede vrijdag.

Setlist

1. Strangers
2. Medusa
3. Sphinx
4. New Chemical
5. How the Cookie Crumbles
6. Battle Without Honor Or Humanity
7. Howling
8. MATERIALS
9. BAD FEELING
10. NO.NEW YORK
11. Dreamin’
12. Bambina

Encore
1. Russian Roulette
2. Born to be Wild

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?