MV Review: THE SIXTH LIE – The Walls

THE SIXTH LIE heeft net een nieuwe muziekvideo online gezet om het album DIFFERENTIAL te promoten, die afgelopen januari uitkwam. 

THE SIXTH LIE is gevormd in september 2014 en heeft in het korte bestaan twee albums uitgebracht en een mini-album die nergens meer verkrijgbaar is. DIFFERENTIAL is bijvoorbeeld te verkrijgen via iTunes.

De zang van Arata klinkt zeer verfrissend in combinatie met de electronische melodieen, zijn zang blijft, ondanks dat het liedje krachtig wordt in het reffrein, clean. The Walls wordt voor de helft in Engels gezongen, waardoor de muziekvideo geen hoge drempel heeft voor muziekliefhebbers die de Japanse taal niet onder de knie heeft. Dit maakt het lied aantrekkelijker om mee te zingen. De video maakt het liedje geheel af door de titel door te trekken in de visuals, met diverse soloshots van de bandleden om meer focus te geven op de band. Een muziekvideo waarbij de kijker de band ziet spelen is misschien simpel van opzet, uiteindelijk is het resultaat van deze muziekvideo met dit liedje een krachtige en aangename ballad waarbij muren afgebroken worden.

De bandnaam THE SIXTH LIE komt van de bandleden die wensen een leugen te creeren dat zo mooi is dat het verder gaat dan de vijf zintuigen, en je kan het niet met woorden uitleggen. THE SIXTH LIE is een future rock band die virtueel en fysiek met elkaar combineert. De bandleden ontmoetten elkaar via het internet, na een veranderingen in de line-up, is de huidige band line-up consistent gebleven sinds juni 2015. Met slechts een jaar na hun huidige band line-up mochten ze al staan op het podium van KNOTFEST JAPAN. De huidige line-up is als volgt: zanger Arata, gitarist Reiji, bassist Hiroto en drummer Ray.

Score: 75/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?