Product Review: Heart – Oekaki Stick Chocolate

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Heart – Oekaki Stick Chocolate – Simpel
Prijs: ± €6
Extra benodigdheden: Schaar, Lepeltje, Koelkast, Magnetron*, Hittebestendig Bakje of Bekertje, Optioneel: Spuitzak of Boterhamzakje
* In plaats van het mengsel op te warmen in de Magnetron heb ik het au bain-marie opgewarmd, met een hittebestendige glazen kom boven wat kokend water in een pannetje. Ik heb erin geroerd totdat al de chocolade gesmolten was en de kom toen eraf gehaald, de onderkant afgenomen met een droge doek en het mengsel terug gegoten in een bekertje om het in de mal te kunnen doen.

Met deze kit maak je twee schattige chocolaatjes met patronen erop, waarvan één op een stokje. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar, elk met een eigen patronen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om zelf een patroon te bedenken. Het plaatsen van de chocolade balletjes duurt het langst, dit kost maximaal ongeveer 10 minuten, tenzij je een eigen patroon maakt. De kleuren van deze balletjes verschillen per set. Het smelten van de chocolade kost bijna geen tijd, daarna hoef je alleen nog maar 1 uur te wachten tot de chocolade goed hard is geworden in de koelkast en dan kan je het heerlijk opeten.

De kit is erg makkelijk om te maken en de balletjes ook makkelijk om erin te leggen. Toch vond ik de set best leuk om te maken, voornamelijk omdat je ook zelf een patroon kan bedenken.

Het eindproduct ziet er schattig uit, maar er komt wel wat chocolade op de chocolade balletjes. Zoals te zien op de foto lijkt het geheel goed op de plaatjes op de verpakking, alleen heb ik wel één ander patroon gemaakt.

De bruine chocolade smaakte naar melk chocolade, het deed me denken aan een koetjesreep. De roze, blauwe en groene balletjes smaakten naar chocolade en deden me een beetje denken aan Smarties of M&Ms, omdat het zachte chocolade met een gekleurd laagje was.

TIPS: Smelt de chocolade tot deze goed vloeibaar is, ik heb zelf niet gewacht tot het goed vloeibaar was maar tot het net gesmolten was. Hierdoor ging het minder goed in de mal en moest ik de mal aantikken, waardoor de chocolade over de balletjes heen ging.

Je kan een lepel gebruiken om de mal de vullen, dan moet je de mal 10 minuten in de koelkast zetten en de chocolade die buiten de randen is gegaan er dan afschrapen. Maar je zou ook een spuitzak of boterhamzakje kunnen gebruiken om te zorgen dat de chocolade niet over de rand gaat.

Vul de mal niet te veel, maar beetje bij beetje en schud de mal voorzichtig op je werkblad heen en weer, zo weet je zeker dat je niet te veel chocolade in de mal doet.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken kan je hiervoor je eigen chocolade gebruiken. In de set zit 25 gram bruine chocolade in het pakket, dit is wat je nodig hebt voor de twee chocolaatjes. Van de balletjes heb je er een aantal over, hier zou je nog een patroontje mee kunnen maken. Hierna kan je deze vervangen met suikerparels in welke kleur je ook zou willen gebruiken.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?