Japanmarkt 2017 vindt plaats op 1e pinksterdag

De 10de editie van de Japanmarkt in Leiden, georganiseerd door Japanmuseum SieboldHuis, valt ook dit jaar op 1e pinksterdag en dat is zondag 4 juni.

Het is inmiddels een vaste activiteit voor vele Japanliefhebbers: het bezoeken van de Japanmarktop het Rapenburg in Leiden. Elk jaar lijkt het evenement drukker en drukker te worden dat is volgens mij het teken dat het evenement steeds bekender wordt. Het is altijd hopen op mooi weer!

Wat heeft de Japanmarkt dit jaar in de aanbieding? Meer dan 500 meter markt met Japan gerelateerde goederen, te denken aan culturele en culinaire waren. Er zal dit jaar ook het een en ander qua eten en drinken te koop zijn, maar je kunt ook informatie inwinnen over de diverse Japan gerelateerde culturele activiteiten die georganiseerd worden in Nederland. De markt is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. In die tijd kun je ook Japanmuseum SieboldHuis bezoeken. De Japanmarkt is gratis te bezoeken, voor het bezoekje aan het museum moet je entree betalen. Naast de vaste tentoonstelling, kun je de tijdelijke tentoonstellingen ‘De dingen die voorbij gaan. Fotografisch werk van Casper Faassen’ en ‘Ema, tastbare gebeden’ bekijken.

Japanse Vechtsportdemonstraties & Festivaldans Yosakoi

In de Tempelzaal van Rijksmuseum van Oudheden, schuin tegenover Japanmuseum SieboldHuis, kunt u vechtsportdemonstraties en wervelende optredens van Raiden Yosakoi bijwonen. Daarnaast tonen verschillende sportverenigingen hun krachten. Het programma zal gedurende de hele markt doorlopen!

Cosplay Contest

Voor de fans van de moderne Japanse popcultuur is er ook genoeg te zien en te doen. Bekijk kramen met manga en anime merchandise of bewonder de verschillende cosplayers die rondlopen op de Japanmarkt. Ben je zelf een cosplayer? Schrijf je in voor de wedstrijd bij de Sieboldkraam! Om 16.00 uur maakt de jury de meest bijzondere cosplayer bekend. Naast de eer win je ook een typische Japanse prijs, mede mogelijk gemaakt door Jika-tabi.nl, webshop in Japanse Tabi sokken en schoenen.

Bron: Japanmuseum SieboldHuis

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?