Product Review: Heart – Oekaki Dessert

This post is also available in: English

Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Heart – Oekaki Dessert – Simpel
Prijs: ± €6 per stuk
Extra benodigdheden: Melk, Schaar, Lepeltje, Koelkast, Magnetron*, Hittebestendig Bakje of Bekertje
* In plaats van het pudding mengsel op te warmen in de Magnetron heb ik het au bain-marie opgewarmd, met een hittebestendige glazen kom boven wat kokend water in een pannetje. Ik heb erin geroerd totdat al het poeder opgelost was en de kom toen eraf gehaald.

Met deze kits maak je schattige aardbeien puddinkjes, er zijn in totaal drie varianten van deze set beschikbaar: een beertje, een katje en een konijntje. Ik heb zelf alle drie de sets aangeschaft. Het maken van de puddinkjes kost weinig tijd, net als het versieren. Helaas moet je wel erg lang wachten tot de pudding wat steviger geworden is, namelijk 3 uur.

Deze kits zijn lekker simpel, maar zien er uiteindelijk erg leuk uit. Het was leuk om te maken, juist omdat je weinig moeite hoeft te doen voor een leuk resultaat.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang je het poeder goed verspreid krijg je een mooi duidelijk patroon. De patronen lijken duidelijk op diegene op de verpakkingen.

De aardbeien pudding heeft geen erg sterke smaak en de textuur is redelijk stevig voor pudding. De smaak van de pudding word uiteraard ook deels bepaald door de soort melk die je gebruikt. Het poeder voegt een heerlijke chocolade smaak toe aan de pudding, wat zeker een lekkere toevoeging is.

TIPS: Als je belletjes ziet bovenop het mengsel, voor je het in de koelkast zet, roer of prik deze er dan even uit zodat er geen gaten aan de bovenkant van je puddinkje komen.

Doe niet alle cacao poeder in één keer in het zeefje, anders heb je kans op een grote hoop cacao op één plek in plaats van een duidelijk ontwerp.

Wil je nogmaals van deze kits genieten?

Maak het beertje, konijntje of katje vormpje en het bakje, na gebruik, schoon met warm water en zeep en laat deze aan de lucht drogen.

Als je het vormpje wil hergebruiken kan je een kleine hoeveelheid pudding maken en dit in het bakje doen. Vervolgens kan je met poedersuiker, cacao poeder of zelfs met musketzaad het ontwerp invullen. Natuurlijk kan je het ontwerp ook op een cupcake maken of op iets anders.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?