Anime Zomer 2017: 10 titels om naar uit te kijken!

This post is also available in: English

Een terrasje pakken, heerlijk zwemmen en natuurlijk kersverse anime series! Het is alweer bijna zomer en als je dan eventjes de schaduw op zoekt of op weg bent naar je vakantiebestemming dan weten wij nog wel een aantal anime aanraders voor je! Dit zijn 10 titels waar wij naar uit kijken, of volgorde van verschijningsdatum.

Hitorijime My Hero (ひとりじめマイヒーロー)

Type: Anime
Studio: Encourage Films
Genres: Slice of Life, School, Shounen Ai
Gebaseerd op de gelijknamige lopende yaoi manga door Memeco Arii.

Start uitzending: 2 Juli 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Op diverse sites staat het volgende niet motiverende tekstje: ‘Dit verhaal gaat over Kensuke’s broer, Kousuke Ooshiba en vriend, Setagawa Masahiro van de manga Hitorijime Boyfriend.’ Mocht je bekend zijn met de manga Hitorijime Boyfriend, dan zul je deze tekst beter begrijpen dan iemand die de manga totaal niet kent. Die manga ging over Kensuke en een beste vriend namelijk Hasekura, waarmee hij op een gegeven moment de vriendschap verbreekt. Drie jaar later komen ze elkaar tegen, en lijkt het net alsof niks gebeurd is. Dat maakt Kensuke blij, maar Hasekura heeft een ander idee bij die ‘vriendschap’. In dat verhaal komt broerlief Kousuke en goede vriend Masahiro ook in voor, welke de introductie geeft van spin-off manga Hitorijime My Hero. Setagawa Masahiro is eigenlijk iemand die het niet goed heeft thuis, zijn moeder is geheel met andere zaken bezig en hij komt in contact met straatschoffies die hem eerder gebruiken als hulpje om boodschappen te doen. Al die jongens krijgen een pak slaag van iemand die ‘The Bear Killer’ wordt genoemd. Dit blijkt uiteindelijk Kousuke te zijn, en die zorgt ervoor dat Masahiro uiteindelijk goed terechtkomt. Er zit natuurlijk wat achter, want als je elkaar uiteindelijk jaren kent gaat er iets groeien. Maar Kousuke wordt uiteindelijk docent van de school waar zijn kleine broertje en Masahiro naar gaat en het leeftijdsverschil is niet klein.

Aangeraden door Fran:
Ik vind het eigenlijk een interessante keuze om van deze manga een animeserie te maken, gezien het verhaal gekoppeld is aan een hoofdverhaal en eigenlijk niet zonder kan. Wordt dit eventueel kort besproken in de anime, voordat er verder doorgegaan wordt op Kousuke en Setagawa? Nog interessanter is het om te weten dat het originele verhaal maar 6 hoofdstukken heeft gekregen, terwijl de spin-off nog steeds loopt. Waar gaat het precies heen? En natuurlijk is een docent-leerling relatie niet echt iets om over naar huis te schrijven. Maar het interessante van dit verhaal is de voorgeschiedenis van deze twee. Ondanks dat de manga een yaoi is, zal het in de anime waarschijnlijk niet eens ingaan op seksuele relaties of deze net op tijd ontwijken. En daardoor zal er meer op de verhaallijn tussen de twee hoofdpersonen gericht worden en misschien schattiger maken, wat voor vele liefhebbers van shounen ai alleen maar beter maakt inclusief het feit dat het bewegend beeld is. Mocht je toch smachten naar de yaoi-kant, dan wordt het toch echt tijd om de manga aan te schaffen. Alleen slecht nieuws: er is geen Engelstalige licentie beschikbaar momenteel.

Koi to Uso (恋と嘘)

Type: Anime
Studio: LIDENFILMS
Genres: Drama, Romance, School
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Musawo Tsumugi

Start uitzending: 3 Juli 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Stel je voor: op je zestiende verjaardag krijg je een man of vrouw toegewezen door de overheid. Dat is de situatie voor de karakters in deze anime. De meeste jongeren vertrouwen erop dat de overheid een goede match voor hun zal vinden en doen geen moeite om zelf een partner te vinden. In een wereld waar liefde verboden is valt Yukari “Neji” Nejima, een vijftien jarige jongen, als een blok voor Misaki Takazaki. Maar is dat ook de persoon die de overheid als vrouw voor hem zal uitkiezen?

Aangeraden door Yuki:
Enkele tijd terug heb ik me gewaagd aan de manga waar deze serie op gebaseerd is, door tijdsgebrek ben ik helaas niet heel ver gekomen; maar het verhaal was zeker interessant. De omstandigheden van de karakters maken het een interessant drama verhaal, omdat je je niet alleen afvraagt ‘zullen ze een stel worden?’, maar ook ‘kunnen ze een stel worden?’. Deze anime lijkt mij zeker het kijken waard als je van romance en drama anime houd.

Made in Abyss (メイドインアビス)

Type: Anime
Studio: Kinema Citrus
Genres:  Sci-Fi, Adventure, Drama, Fantasy
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Tsukushi Akihito

Start uitzending: 7 Juli 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

De enige plaats in de wereld dat nog nooit is verkend is een groot grotten systeem genaamd de Abyss. In het grottensysteem zijn er erg veel gevaarlijke monsters te vinden maar ook eeuwenoude overblijfselen die nog nooit zijn ontdekt. In de plaats Oosu woont een jonge wees Rico, die net als haar moeder een ontdekker wilt worden en het mysterie van het grottensysteem wilt ontrafelen. Op een dag vind ze een klein jongetje in het gras, ze neemt hem mee terug en het jongetje blijkt een robot te zijn… zou hij iets te maken hebben met het mysterie?

Aangeraden door Jiro:
Wat mij als eerste opviel was de chibi stijl, die simpel is maar erg leuk is om naar te kijken, want ze zijn erg schattig. Wat mij opviel in de trailer zijn vooral de achtergronden, die zijn erg mooi geanimeerd! Het ziet eruit als een fantasiewereld. Het plot is niet ingewikkeld en lijkt mij makkelijk te volgen. Als je van mysterie, avontuur en fantasie houdt is dit een aanrader.

Kakegurui (賭ケグルイ)

Type: Anime
Studio: MAPPA
Genres: Mysterie, psychologisch, drama, school, shounen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Tooru Naomura (art) en Homura Kawamoto (verhaal).

Start uitzending: 22 Juli 2017
Aantal afleveringen: 12

Het verhaal van Kakegurui speelt zich af op Hyakkaou Private Academy, de locatie waar zeer geprivileerde mensen met een eigenaardig onderwijsprogramma: gokken. Denk maar in: je bent een zoon of dochter van een rijke familie en met atletisch talent of het zijn van een boekenwurm zal je niet vooruit blijven gaan. Het lezen van je tegenstander en de kunst van de deal maken, dat is belangrijk in het leven. Winnaars leven als koningen, de verliezers worden door de mangel gehaald. Dit is zoals het gaat op de academie, maar dan komt Yumeko Jabami in beeld.

Aangeraden door Fran:
Ondanks het feit dat ik niet bekend ben met de manga – te verkrijgen in het Engels via Yen Press sinds 2015 onder de naam Kakegurui: Compulsive Gambler – en gokken in het algemeen trok de promotionele video en de art style in combinatie met de muziek mij zeer aan. Ik ben benieuwd of de anime mij tot zoverre aanspreekt dat het mij tot doe dwingen om de mangaserie aan te schaffen! Interessant om te weten: de manga heeft de inspiratie gegeven voor drie spinoff manga series.

Netsuzou TRap (捏造トラップ―NTR―)

Type: Anime
Studio:  Creators in Pack
Genres: Drama, Shoujo Ai
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Naoko Kodama

Start uitzending: Juli 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Wanneer Yuma Okazaki een vriendje krijgt vraagt ze haar beste vriendin Hotaru Mizushina, die ze al sinds haar kindertijd kent, om advies. Hotaru’s advies lijkt echter niet zo zeer advies, ze lijkt zelf interesse te hebben in Yuma. Beide dames hebben een vriendje, zullen zij elkaar proberen los te laten of zijn zij in een val van echte liefde en verraad terecht gekomen?

Aangeraden door Yuki:
Zelf heb ik al ruime tijd geen goede shoujo ai serie gezien en het verhaal lijkt me interessant. De omstandigheden geven een goede mogelijkheid tot drama, maar ook zeker tot romantiek. Al moet ik toegeven dat mijn voornaamste reden om te kijken is dat het een shoujo ai serie is.

Ballroom e Youkoso (ボールルームへようこそ)

Type: Anime
Studio: Production I.G.
Genres: Comedy, Drama, Romance, School, Shounen, Sports
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Tomo Takeuchi.

Start uitzending: Juli 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Fujita, een van de hoofdpersonen, is door de middelbare school gekomen zonder vrienden te vinden of iets dat zijn aandacht voor lang kon vast houden. Op een dag werd hij aangevallen door een gang waarbij hij gered werd door een mysterieuze man. Dit is echter geen karate meester; het is een balzaal dansinstructeur! Met tegenzin neemt Fujita een paar beginners lessen, hierbij vind hij zijn inspiratie – een jong danswonder genaamd Shizuku. Het is Fujita’s eerste stap binnen de hoog octaan wereld van competitief dans!

Aangeraden door Kuro:
Ballroom e Youkoso is van dezelfde makers als onder anderen Psycho-Pass, Haikyuu!! en Ghost in the Shell, verschillende genre series die wel hoog hebben gescoord dus ik heb in ieder geval hoge verwachtingen. Al ben ik zelf totaal niet van de sports anime spreekt Ballroom e Youkoso mij wel aan, de serie geeft een volwassen gevoel en de art style spreekt mij zeer aan! Ik weet niet precies wat het is maar het voelt realistischer aan dan sommige andere titels. De kleuren zijn kalm en de manier waarop de karakters zijn getekend zijn toch wel iets anders dan wij over het algemeen zien als wij denken aan anime. Daarnaast is balzaal dansen natuurlijk geen sport zoals dat voetbal is, dus ook al ben ik geen sport fan zou ik Ballroom e Youkoso zeker een kans geven.

Gamers! (ゲーマーズ!)

Type: Anime
Studio: Pine Jam
Genres: Comedy, Romance, School
Gebaseerd op de gelijknamige roman door Sekina Aoi en Saboten.

Start uitzending: Juli 2017
Aantal afleveringen: 12

Zoals de titel impliceert draait deze serie om een aantal studenten die gamers zijn. De vier karakters die gevolgd worden in dit verhaal hebben dit allemaal met elkaar gemeen. Het verhaal word omschreven als een chaotische romantische komedie, met uiteenlopende karakters, van een eenzame jongen tot de vrouwelijke leider van de video games club.

Aangeraden door Yuki:
Alhoewel er niet erg veel bekend is over deze serie lijkt mij het leuk om een serie over gamers te kijken en al helemaal als daar wat romantiek bij aan te pas komt. Dat de serie omschreven word als een chaotische romantische komedie wekt ook zeker mijn interesse.

Jigoku Shoujo: Yoi No Togi (地獄少女 宵伽)

Type: Anime
Studio: Studio Deen
Genres: Mystery, Horror, Psychological, Supernatural

Start uitzending: Juli 2017
Aantal afleveringen: 12

Dit is een vernieuwd 4e seizoen van de bekende serie Hell Girl die uitgezonden werd van 2005-2009, deze heeft na de eerste animeserie 2 vervolgen gehad en was erg populair. Hell Girl draait om een website gerund door Enma Ai en haar ‘medewerkers’ die, wanneer je de naam van de persoon die je leed aandoet invoert, ervoor zorgt dat deze gepast gestraft wordt en uiteindelijk een reis maakt naar de hel. Dit is als vanzelfsprekend niet zonder gevolgen..

Aangeraden door Anvica:
Ik vond het erg opmerkelijk dat de serie een zogenoemde revival krijgt van 6 nieuwe afleveringen en 6 afleveringen waarin terug wordt gekeken op het verleden. Omdat het al een tijd geleden is maakt dit het interessant om te zien wat de nieuwe serie zal toevoegen aan het verhaal van Hell Girl. De serie zal zijn begin maken in Juli.

Konbini Kareshi (コンビニカレシ)

Type: Anime
Studio: Studio Pierrot
Genres: Slice of Life, Romance

Start uitzending: Juli 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Het is lente, de tijd wanneer nieuwe studenten gewend raken aan hun nieuwe schoolleven. Het verhaal van Konbini Kareshi draait om zes jongens die naar de middelbare school gaan en zij gaan, zoals de naam al deed vermoeden, naar de dichtbijzijnde conbini na schooltijd. Iedereen gaat ernaartoe om een andere reden: ijs eten na clubactiviteiten, het halen van de nieuwste uitgave van een game magazine, het kopen van ingrediënten voor de maaltijd van vanavond, om vrienden te ontmoeten, of om eten en drinken te hamsteren. De conbini wordt de plek waar ze ontmoeten, relaxen en kleine herinneringen maken. Maar uiteindelijk gaan langzaam de redenen om naar de conbini te gaan veranderen.

Aangeraden door Fran:
De naam van de anime viel mij direct op evenals de artstyle, en na uit te zoeken waar de anime vandaan kwam werd mij duidelijk dat het een media-mix project was gericht op vrouwelijke lezers, welke gestart werd via Kadokawa’s game magazine B’s Log in maart 2015. Het project heeft al vier mooks (boeken in magazinestijl) uitgebreid, gebundeld met drama CD’s. De stemacteurs op de drama CD’s zullen ook te horen zijn op de anime. Al met al zal het hoogstwaarschijnlijk een luchtige anime zijn met veel liefde en hier en daar wat gebroken harten, waar ik stiekem aan moest denken was de anime Nijiro Days. Of KonKare vergelijkbaar zal zijn, moet nog maar blijken.

THE REFLECTION (ザ・リフレクション)

Type: Anime
Studio: Studio Deen
Genres: Action, Super Power

Start uitzending: Juli 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Over deze aankomende anime serie is nog niet heel veel bekend. Wel dat het gaat om een serie die draait om superhelden. Sommige mensen worden helden en anderen de slechterik. Hoe is The Reflection gebeurd? En wat zorgt ervoor dat situaties op deze manier bepaald worden? Dat is uit te vinden in deze nieuwe anime.

Aangeraden door Anvica:
Een reden om deze te gaan kijken kan heel goed zijn dat het hier gaat om een samenwerking tussen Stan Lee (bekend van vele superheld verhalen als SpiderMan en X-men) en Hiroto Nagahama (bekend van Musgi-shi en Flowers of Evil). Het klinkt als een uniek concept die een mooie serie neer zou kunnen zetten.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?