AVO Blog interview met Matenrou Opera

This post is also available in: English

Binnenkort start de Europese tour van Matenrou Opera en over een maand zal de band voor het eerst optreden in Nederland, reden genoeg om de band een aantal vragen te stellen over de aankomende tour, Nederland en de muziek.

AVO Blog: Dit is onze eerste interview met jullie voor AVO Blog. Heel erg bedankt voor jullie tijd. Zijn jullie enthousiast voor de aankomende Europese tour?
Matenrou Opera: Zeker weten. Om naar Europa te kunnen voor de eerste keer na 9 jaar, we kijken er echt naar uit!

AVO Blog: Nederland is een van de tourlocaties en ik heb gesproken met een aantal fans die zeer enthousiast zijn over het feit dat hun geliefde band Matenrou Opera naar hun land komt. Wat is jullie beeld van Nederland?
Matenrou Opera: We gaan voor het eerst naar Nederland, dus we zijn zeer enthousiast. Japan en Nederland hebben een lange geschiedenis met elkaar, en ze zeggen dat van alle landen in Europa de relatie tussen Japan en Nederland het beste is. Japan heeft heel veel geleerd van Nederland, er zijn vele Japanse voetballers die in Nederland spelen, en we willen graag de muzikale vriendschap tussen onze landen op dezelfde manier verdiepen.

AVO Blog: Matenrou Opera is gevormd in 2007, dat betekent dat de band actief is voor 10 jaar. In deze jaren heeft de band een behoorlijke stabiele line-up gehad met weinig veranderingen, en jullie gaan nog steeds stevig door. Waar vinden jullie de motivatie en passie om door te gaan op dezelfde voet?
Matenrou Opera: Het plezier van het maken van muziek, en het hebben van fans die genieten van onze muziek en ook onze muziek voelen, dat zijn de twee dingen dat ons heeft gesteund. Natuurlijk is het feit dat we fans hebben in Europa het beste van alles.

AVO Blog: Met de uitgebreide discografie die Matenrou Opera heeft, hebben nieuwe fans van de band veel muziek om uit te kiezen. Voor degenen die niet erg bekend zijn met jullie muziek, maar graag willen kennismaken met de band voor de Europese tour, met welk album/EP zouden ze moeten beginnen met luisteren en welk liedje beschrijft volgens jullie Matenrou Opera het beste?
Matenrou Opera: Matenrou Opera heeft heel wat heavy metal fans in Europa beïnvloed. Van al onze muziek denken we dat GLORIA en PHOENIX heel makkelijk te accepteren is voor Europese fans.

AVO Blog: met het uitbrengen van PANTHEON -Part 1- in april, kunnen de fans uitkijken naar ene album met 10 nieuwe tracks om het 10-jarig bestaan van Matenrou Opera te vieren. Wat is de precieze concept van dit ereste deel en kunnen jullie de lezers iets vertellen over een ‘part 2’ of misschien wel een ‘part 3’?
Matenrou Opera: Het is een album waarbij we de vele invloeden van heavy metal stevig willen benadrukken. Natuurlijk geldt dit ook voor andere delen. Kijk er naar uit!

AVO Blog: Met alle stappen die zijn genomen om te groeien als band en bandleden apart van elkaar in de afgelopen 10 jaar, als jullie ernaar terugkijken, wat is de beste herinnering die jullie hebben als onderdeel van Matenrou Opera?
Matenrou Opera: We hebben heel veel herinneringen. Er zijn heel veel plaatsen die we nooit hebben kunnen bezoeken als we geen muziek zouden maken. Dat het mogelijk is om deze plaatsen te bezoeken is onze beste herinnering. Ik ben zeker dat onze aankomende tour in Europa de beste herinnering tot nu toe gaat worden!

AVO Blog: Terwijl jullie het 10-jarig bestaan van de band hebben gevierd met een album, een nationaal en een internationale tour, kijken jullie vast ook terug naar deze 10 mooie jaren. Maar het is ook een goed moment om naar de toekomst te kijken. Zijn er doelen die jullie graag willen vastleggen om Matenrou Opera nog meer te laten groeien?
Matenrou Opera: We hebben nog niet over een algemeen doel besloten. We zijn gewoon blij dat we ervoor kunnen zorgen dat heel veel mensen naar onze muziek luistert. Ook, gezien vele muzikanten ons hebben geïnspireerd, denken wij ook dat het geweldig is als onze muziek andere jonge mensenm die starten met muziek maken, kunnen inspireren.

AVO Blog: Wat voor setlist mogen we verwachten tijdens de aankomende tour die als titel heeft PANTHEON TOUR -the second movement-? Gaan jullie een focus leggen op de nieuwe(re) liedjes van Matenrou Opera of kunnen we een soort van ‘best of Matenrou Opera’ setlist verwachten?
Matenrou Opera: Matenrou Opera heeft meer dan 100 muziekstukken. We willen heel veel van deze ten gehore brengen, maar van al deze liedjes moeten we voorzichtig een selectie maken en er een lijst van maken met muziek waarvan wij denken dat Europese fans hier het meeste van kunnen genieten.

AVO Blog: We kijken er enorm naar uit om jullie binnenkort te zien. Hebben jullie nog iets te zeggen tegen de fans in Europa?
Matenrou Opera: Dit is onze eerste tour in deze 9 jaar, we kijken er erg naar uit, en zijn enthousiast om iedereen te zien. Laten we heel veel mooie herinneringen samen maken.

Ik wil graag Matenrou Opera bedanken voor hun tijd, en B7KLAN voor het mogelijk maken van dit interview, en een extra dankjewel aan Jinn voor de vertaling en de rest van de AVO crew voor hun steun.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?