Geoff Leigh en Makoto Kawabata Spatial Roots Europese Tour

This post is also available in: English

Na een succesvolle tour in Japan en het uitbrengen van hun eerste CD Spatial Roots, gaan Geoff Leigh (sopraan sax, fluit, stem, kleine percussie) en Makoto Kawabata (gitaar, synthesizer, stem, elektronica) samen op tour in Europa, ter promotie van deze CD.

De tour start op 21 juni in het Verenigd Koninkrijk, en bevat een aantal shows in Nederland.
Woensdag 21 juni: Club Integral @ l’Iklectik – Londen, Vereningd Koninkrijk
Vrijdag 23 juni: Avantgarde Festival – Schiphorst, Duitsland
Zondag 25 juni: VROOOM @ Pink Pank – Rotterdam, Nederland
Woensdag 28 juni: Villa K – Den Haag, Nederland
Donderdag 29 juni: Centre Culturel Libertaire – Lille, Frankrijk
Vrijdag 30 juni: nnb – Parijs, Frankrijk
Zaterdag 1 juli: nnb – La Haie-Fouassiere, Frankrijk

De show in Rotterdam begint om 20.30 uur en heeft naast het optreden van Geoff Leigh en Makoto Kawabata, optredens van Plan Kruutntoone en Klin Klinom. Deuren openen om 20.00 uur en om binnen te komen betaal je € 7,00. De show in Den Haag start om 20.30 uur, zoals standaard bij Villa K is het ook mogelijk om en diner bij te wonen. Je moet vooraf je aanmelden, en het kost € 3,50. Wil je alleen het optreden bijwonen, dan betaal je € 5,00 en krijg je naast het optreden van Geoff Leigh en Makoto Kawabata een show van Lil’ Tone, Schlemiel & Schlimazel en Marie Pien.

Meer informatie en updates over de tour is te vinden op de speciale Facebookpagina.

De muziek van het tweetal omarmd een groot aantal van stijlen en invloeden, mixt elementen van etniciteit, rock, jazz, world, ambient en electronica, en is helemaal geimproviseerd. De CD Spatial Roots is een live opname van hun allereerste live optreden samen in Kyoto, in 2014. Een tweede CD van de Japanse tour in 2016 zit in de pijpleiding en bevat nog meer invloeden.

Geoff Leigh is een jazz en progressive rock muzikant, het beste bekend van zijn werk met Henry Cow in de vroegere jaren ’70, maar ook aan andere bands van de label Virgin, waaronder Hatfield And The North en Slapp Happy. Over de jaren heen heeft hij veelal optreden in Europa en daarbuiten, als solo artiest, maar ook als bandlid van FAUST, Henry Cow, Porcupine Tree, Nurse With Wound, Univers Zero, Aksak Maboul, Acid Mothers Temple, en met muzikanten als Max Manac’h, Mitsuru Tabata, Tatsuya Yoshida, Aogu Tanimoto, Kazuto Shimizu, Filippo Opaki, Yumi Hara, Sawada, Anthony Donovan, Uwe Bastianson (Stadtfischflex), Magnus Alexanderson, Adriano Lanzi, Tim Bowness, en Nana Tsiboe. Momenteel is hij onderdeel van Murmurists, The Warrior Squares, Jump For Joy (met bandleden van FAUST en Henry Cow), en The Artaud Beats.

Makoto Kawabata is een gitarist een multi-instrumentalist, en bandleider van de psychedelische rock band Acid Mothers Temple. Terwijl hij het beste bekend is voor zijn speed guru gitaar acties in Acid Mothers Temple, is hij ook de uitvinder van zijn eigen extatische gitaar drone met behulp van buiten en glissando technieken. Kawabata begon voor het eerst met uitbrengen van werken voor electronische en eigengemaakte instrumenten in 1978. Sindsdien is hij behoorlijk actief geweest, wat niet echt bij te houden is. Hij heeft diverse units gestart, heeft behoorlijk wat albums op diverse labels over de gehele wereld uitgebracht, en heeft flink gaan getourd in Europa, de Verenigde Staten en Azie. Hij heeft samengewerkt en opgetreden met psychedelische bedenkers als Gong, Guru Guru, Silver Apples, Nik Turner, Damo Suzuki, Träd Gräs och Stenar, met occitanische tradmuzikanten uit Zuid-Frankrijk, waaronder Rosina de Peira, Marc Perrone, Andre Minvielle, Beatritz en een ontelbaar aantal andere sessies verspreid over alle muziekgenres.

Bron: Geoff Leigh & Makoto Kawabata

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?