Matenrou Opera’s Europese Tour 2017 gaat niet door

This post is also available in: English

Slecht nieuws voor de fans die met smart wachten op de komst van de visual kei band Matenrou Opera, het is inmiddels bekend geworden dat de tour die eind juni van start zou gaan, in geheel niet door zal gaan.

De tour zou 30 juni starten in Finland en zo verder gaan in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, Frankrijk, Nederland en Rusland. Op de officiële homepage van Matenrou Opera werd gemeld dat de precieze redenen waren om de tour niet door te laten gaan te maken had met de veiligheid in Europa en omstandigheden van de tourorganisatie. Het is onduidelijk of de tour op een later moment doorgang zal krijgen.

De Melkweg heeft voor de Nederlandse show laten weten dat restitutie voor de aagneschafte tickets en eventuele lidmaatschappen aangevraagd kan worden via Ticketmaster.

De band gaf eerder al aan via diverse interviews, waaronder die van AVO Blog, dat ze er erg naar uitkeken om te touren in Europa na zoveel jaren.

UPDATE 15 juni: Inmiddels heeft Matenrou Opera een Engelstalige versie online gezet van het bericht die gistermiddag werd geplaatst, waarbij met nadruk wordt gewezen naar de veiligheid van Europa, kijkende naar de terroristische aanslagen die zijn gebeurd de afgelopen tijd in Europa. Men verwijst naar de tourorganisatie B7KLAN voor de informatie over het terugbetalen van de tickets. Vooralsnog heeft B7KLAN nog niks van zich laten horen.

UPDATE 15 juni 2: Tourorganisatie B7KLAN heeft in de avond van 15 juni laten horen, waarbij duidelijk wordt dat de tour niet doorgaat, maar dat de organisatie hoopt dat er nieuwe interesse komt in visual kei bands in de toekomst, zodat ze weer naar Europa kunnen komen.

Bron: Matenrou Opera

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?