Manga Review: Dengeki Daisy

This post is also available in: English

Dengeki Daisy, ook bekend als Hetakuso Cupid of The Hopeless Cupid, volgt Teru tijdens haar dagelijks leven, ze word aangemoedigd door ‘DAISY’. Maar wie is DAISY? Wie het ook is, hij is misschien wel dichter bij dan Teru zich realiseert..

Autheur & Artist: Kyousuke Motomi
Genres: Comedy, Drama, Mystery, Romance, School Life, Shoujo, Slice of Life
Serialisatie: Betsucomi

Uitgegeven: 2007 – 2013
Aantal Volumes: 16
Aantal Hoofdstukken: 75

Wanneer Teru Kurebayashi’s oudere broer overlijd laat hij haar achter zonder familie en steun, behalve de telefoon die hij haar geeft met een contact erin genaamd ‘DAISY’. Haar broer verzekerd haar ervan dat DAISY haar zal steunen en haar zal helpen wanneer nodig. Teru stuurt DAISY vaak berichten, maar laat haar leven vaak rooskleuriger overkomen dan het werkelijk is, zo verteld ze bijvoorbeeld niet dat ze door rijkere kinderen gepest word.

Na per ongeluk een raam te hebben gebroken in de achterste tuin, eindigt Teru in schulden en hierdoor komt ze te werken voor de conciërge van haar school Tasaku Kurosaki. Hij is een onbeleefde, goed uitziende, man die haar dwingt zijn klusjes te doen. Nadat hij verschijnt eindigt het gepest, richting Teru, spontaan.

Teru verteld DAISY haar situatie, maar wie is DAISY? Wie het ook is, zijn ze dichterbij elkaar dan ze denkt?

Score: 70/10

Kyousuke Motomi heeft duidelijk veel werk gestopt in Dengeki Daisy. De karakters hebben veel achtergrond en er zijn een aantal onverwachte twists, maar ook best een aantal die de lezers aan zien komen, maar de karakters niet. Dit liefdesverhaal is gevuld met mooi geïllustreerde momenten en heeft een positief einde.

Het verhaal

Teru, haar zoektocht naar DAISY en haar andere relaties zijn de focus van Dengeki Daisy, zoals te verwachten was. Het is vooral een romance manga, aangezien de meeste mysterie rond wie DAISY is al snel ontrafelt wordt voor de lezer. In deze manga kom jij dingen te weten voordat de hoofdpersoon deze dingen weet, wat het een beetje frustrerend kan maken wanneer het haar meerdere hoofdstukken kost om het zelf te realiseren. Maar het haalt niet de verassing weg van hoe ze erachter komt of hoe ze zal reageren als ze het eenmaal ontdekt heeft.

Het verhaal zelf focust veel rond software engineers, zoals Teru’s broer was, en hackers. Ook al worden deze onderwerpen vaak vermeld is er niet veel uitleg over hoe het hacken of programmeren in zijn werk gaat, waarschijnlijk omdat het te ingewikkeld is om simpel en snel uit te leggen. Toch, als iemand die deze onderwerpen interessant vind, zou ik graag wat meer gelezen hebben dan de algemene ‘het is magisch’ benadering.

Als het om de genres gaat past deze manga binnen al deze thema’s, of misschien bijna allemaal. Zoals hierboven vermeld zijn de genres Comedy, Drama, Mystery, Romance, School Life, Shoujo, Slice of Life. Zelf vond ik dat er niet erg veel drama in deze manga zit, of eigenlijk lost het zich heel snel weer op. Net als de meeste mysteries in dit verhaal.

De karakters

Initieel lijkt Teru’s liefde voor DAISY een beetje oppervlakkig en egoïstisch, aangezien DAISY haar erg veel helpt en ze kan niet hetzelfde voor hem doen. Maar na verloop van tijd realiseer je dat ze eigenlijk zo’n beetje onvoorwaardelijk van hem houd, zij is niet de enige die iets uit de relatie haalt.

Teru komt over als een best onbaatzuchtig persoon, ze helpt iemand die haar heeft gepest ook al moet ze zichzelf daarvoor in een gevaarlijke situatie plaatsen. Ze lijkt niet iemand die zichzelf als een slachtoffer ziet, ze is niet vaak verdrietig zelfs wanneer ze wel verdriet heeft. Teru geeft andere niet de schuld voor haar tegenslagen en probeert te glimlachen en mensen te negeren die haar lastig vallen, of beter zelfs bevriend te raken met ze.

Tasuku komt daarentegen over als een onverschillige, onbeleefde en neerbuigende man die niets liever wil dan alleen gelaten worden of, als iemand hem lastig valt, mensen laten lijden. Dit is echter niet zijn volledige persoonlijkheid. Er zijn verschillende kanten van hem, die je ontdekt tijdens het lezen en welke hem tot een volledig karakter maken. Het is interessant om te zien wat hij doet terwijl hij moeite doet om zijn gevoelens geheim gehouden en probeert om Teru’s welzijn op de eerste plek te zetten.

De twee worden steeds hechter met de tijd, maar hun dynamiek is voornamelijk komisch om te zien. Ze geven duidelijk beide om elkaar.

Dengeki Daisy laat een redelijke hoeveelheid achtergrondverhaal van de karakters zien, dit geld ook voor de twee hoofdkarakters. De relaties tussen de karakters worden vaak uitgelegd, of door de karakters zelf of door flashback scenes.

De stijl

Ook al is de stijl van deze manga zeker niet lelijk, ben ik geen grote fan. Specifiek vond ik de schaduwen erg donker en hard. Ik ben zelf meer fan van overdreven mooie or schattige teken stijlen, maar toch heb ik van deze manga genoten. Ik moet ook zeker even aangeven dat alle romantische momenten in de manga heel mooi uitgebeeld worden.

Kyousuke Motomi is ook verantwoordelijk voor andere bekend manga zoals Beast Master en Mitsuai Celeb, die een soortgelijke tekenstijl hebben.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?