Product Review: Popin Cookin – Ramen

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Ramen – Standaard
Prijs: ± €5
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar.

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je een bakje met ramen, een ei, een naruto en twee dumplings. Het maken van de ramen kost bijna geen tijd en de rest kost ook niet veel tijd. Totaal was ik ongeveer een kwartiertje bezig met het maken van deze set. Er is verder geen wachttijd.

De kit is best makkelijk om te maken, er kan weinig verkeerd gaan bij het maken van deze set. Alleen het uitknippen van de onderdelen kan nog een beetje irritant zijn, als je het bakje mooi los wil knippen. Deze set heeft, voor een kleine set, best veel detail. Zo zitten er stukjes ‘vlees’ en ‘doperwten’ in de dumplings en het ei en de naruto voegen ook een leuk detail toe.

In het pakket zit een bakje voor je ramen, je kan er ook voor kiezen om een ander bakje te gebruiken, maar het is wel weinig ramen dus andere bakjes zullen snel te groot zijn.

Het eindproduct ziet er schattig uit en lijkt goed op de verpakking, behalve dat het bakje er anders uitziet dan op de verpakking. Er zit namelijk geen rode rand omheen.

De soep smaakte naar cola, net als de roze strooisels, die eruit zagen als mini stukjes vlees. De groene strooisels, die eruit zagen als mini doperwten, smaakte een beetje zoet. Verder hadden ze geen specifieke smaak.

Het witte snoep is hetzelfde als het witte snoep uit de Kyan Land set, deze smaakte naar kauwgom, maar er zat toch ook een beetje een citroensmaak aan. Ik vond de smaak hiervan erg lekker, maar door de citroensmaak wel verassend. De dumplings smaakten naar een combinatie van het witte snoep en de roze strooisels, met een beetje knapperige textuur, al lossen de strooisels al snel op in je mond.

Over het geheel genomen vond ik de set best lekker, alleen de noedels vond ik niet bijzonder. De noedels namen de smaak van de soep aan, de textuur hiervan was een beetje gelatine achtig.

TIP: Zorg ervoor dat je, voordat je het witte snoep gaat kneden, je handen goed wast en droogt. Anders komen er stofjes of viezigheid in je witte snoep terecht en dit zie je duidelijk terug. Kneed het wel goed door, dan is het makkelijker in de vormpjes te drukken.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je voor de dumplings, het ei en de naruto wat fondant of marsepein kunnen gebruiken. De dumplings kan je vullen met welke soort strooisels je ook zou willen en het eigeel en geel in de naruto kan je met bijvoorbeeld citroen curd invullen.

Je zou snoep slierten als de noedels kunnen gebruiken en het bakje vullen met een drankje naar keuze.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?