SQUEEKERS 2017: Bingo!

De deuren van SQUEEKERS openden om 12.00 uur en dat was zeer welkom, gezien het weer helaas omgeslagen was van miezer naar regen. Nadat je de ingang bent gepasseerd kom je al gauw in een huiselijke sfeer terecht.

De locatie van SQUEEKERS 2017 is Toko 51, welke dient als pop-up store, maar ook de plaats is voor diverse activiteiten. Het evenement vond plaats in één ruimte, door de indeling van SQUEEKERS kreeg het meer het idee van een T-ruimte. Hierdoor bleef het knusse element, die SQUEEKERS elk jaar heeft te behouden, maar was het wel open genoeg zodat je overzicht hield.

Na de verwelkoming van de diverse stafleden van SQUEEKERS word je gegroet door de diverse artists die allen een eigen tafel hebben met hun eigengemaakte creaties. Deze directe kennismaking van de dealers is een goede zet geweest, gezien je sowieso twee keer langs de dealers zult lopen.

Op de kop zag je direct het podium, aan de rechterkant de fotohoek en linkerkant de ruimte om te loungen, workshops mee te maken, en je eten en drinken te halen.

Bij de start van SQUEEKERS viel direct al op dat de loungeruimte erg populair was. De gehele middag is die hoek vol gebleven met diverse creatievelingen die zich bezighielden met het maken van fanfiction, gedichten en fanart onder het genot van een hapje en een drankje. Bij de activiteiten op het podium kon men makkelijk verplaatsen. Tussendoor werd de zaal gevuld door jazzy geluiden die de huiselijke en knusse sfeer extra benadrukte. Omdat er gekozen is voor een aantal activiteiten op dit podium, zorgde het ervoor dat de rest van de ruimte tot het minimum werd gestoord door deze activiteiten.

De podiumactiviteiten bestonden uit een optreden van een gloednieuwe band, Cherry Blossom Garden, en een J-Fashion modeshow, maar ook voor de aankondigingen van de winnaars van de diverse wedstrijden die die dag liepen.

De programmering was niet propvol, maar om de bezoekers bezig te houden had de organisatie achter SQUEEKERS een bingokaart in het leven geroepen. Op deze bingokaart stonden een aantal activiteiten die je na het afronden kon laten aftekenen. Na het volkrijgen van een rijtje, kon je in het bezit raken van een goodiebag. De opdrachten op de bingokaart hadden allemaal te maken met de activiteiten die je kon doen tijdens SQUEEKERS, in combinatie met het sociale element die SQUEEKERS zo graag toejuicht. Denk maar aan foto’s maken met de stafleden van SQUEEKERS, een concert bijwonen, poseren voor een mooie foto van UWCosplay, een button maken, of juist een foto maken met mensen in de loungeruimte, van je eten of de dealers, zorgt er al voor dat je diverse vakjes op je bingokaart kon laten aftekenen. Je wordt als het ware geforceerd om iets te doen tijdens het evenement, maar je bent het zeker niet verplicht. Dat er een prijsje aan vast zit, maakt de uitdaging des te leuker. Het zorgt er ook voor dat de mensen op het evenement bereikbaarder zijn, en is een ijsbreker voor leuke gesprekken!

Hoogtepunt van SQUEEKERS 2017 is dan ook SQUEEKERS zelf; het hele pakket, bestaande uit de knusheid, het sociale aspect, het feit dat je rustig kunt werken aan een teken- of schrijfopdracht, kunt genieten van muziek, je kunt laten inspireren door de diverse artists, en cosplayers die rondlopen, maakt het evenement iets wat je zeker eens een keer meegemaakt moet hebben. Vooral als je graag creatief uitgedaagd wil worden, en wat wil leren, is SQUEEKERS een aanrader.

Het is te zien dat SQUEEKERS qua evenement gegroeid is, niet qua grootte, maar in de organisatie. Qua bezoekers mag het nog best groeien, al weet ik dat SQUEEKERS’ opzet niet is dat het evenement massaal moet worden, maar knus moet blijven. En dat juich ik van harte toe, want tussen al die drukke conventies door, is toch echt tijd om echt even tot rust te komen en daar is SQUEEKERS het geschikte evenement voor!

Fotografie: Francisca Hagen (klik op de naam en je vindt alle foto’s van het evenement!)

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?