Product Review: Bandai Body Kun en Body Chan figuren

Voor alle Doujin artiesten maar ook de beginnende manga tekenaars is er iets handigs en leuks uitgebracht door Bandai. Namelijk 2 poseerbare, 18 cm grote figuren met accessoires, verkrijgbaar in vleeskleurige, lichtgrijze en zwarte versies.

De DX set is de opvolger van de al eerder uitgebrachte basis Bandai S.H. Figuarts set. Het wachten op deze nieuwe set was het meer dan waard door de extra’s die nu bijgeleverd worden. Zoals de 17 gevarieerde en verwisselbare handen, mini book, PC, tablet, pistool, zwaard, pen, smartphone, cellphone, en de speciale display base die ook te gebruiken is om al die kleine artikelen in te bewaren.

Zowel de mannelijke (Kun) als de vrouwelijke (Chan) versie heeft geweldige gewricht articulatie op wel 30 punten waardoor je ze in alle denkbare standen kan poseren. Hoofd en nek kunnen alle kanten op bewegen, het hoofd kan verwijderd en verwisseld worden voor bijvoorbeeld een hoofd uit een andere Bandai set. De armen kunnen 360 graden roteren bij de schouders, ze hebben een prima elleboog en pols rotatie. De bovenbenen kunnen licht gedraaid en opzij bewogen worden. Er is goede enkel en knie rotatie en ze hebben zelfs bij de tenen een beweegbare stand. De articulatie van het middenrif en de torso geven deze figuren de mogelijkheid om nog flexibeler te ogen.

Naast dat deze figuren perfect zijn om oldschool met pen en papier aan de slag te gaan, zijn ze helemaal makkelijk in gebruik als je digitaal met ze gaat werken. Neem een foto van je geposeerde figuur en laad hem naar je tablet of computer. Daar gecombineerd met je favoriete digitale tekensoftware kan je zo aan de slag. Lijn je figuur uit, wis de foto en zie daar je kan aan de slag om je eigen creatie verder uit te werken en in te kleuren.

Deze twee zijn gekocht via een van de vele aanbieders op AliExpress voor ongeveer € 46 (incl. verzenden), waarschijnlijk de goedkoopste plek om ze als set te vinden. Maar als je even googled zijn ze wellicht ook hier in Nederland wel ergens te vinden. Ook op Ebay en Amazon.com zijn ze zeker te koop maar daar zijn ze per stuk al gemiddeld ongeveer $ 60 (excl. verzend- en douanekosten.)

Bij Amazon.com staan dan wel weer extra uitbreiding sets zoals:

–          Bandai S.H. Figuarts Figma baby body kun (kind of chibi figuur)

–          Bandai Hobby S.H. Figuarts Ultraman 50th Anniversary Edition Action Figure (ultraman, robot figuur)

–          Bandai Tamashii Nations Tamashii Stage ACT Trident Plus Figure Set, Clear (podium om meerdere figuren te poseren)

–          Bandai Hobby Tamashii Option Act Building Damaged Version Action Figure (gebouwen voor super scale á la Godzilla/Mech gevechten)

–          Bandai Tamashii Nations Stage Act Combination (Black) Action Figure (uitbreiding voor meer mogelijkheden om te poseren)

–          Bandai Hobby Figure-Rise Effect Aura Effect Building Kit, Blue/Yellow (aura/ijs effect)

–          Bandai Tamashii Nations Effect Thunder Blue/Yellow Version Action Figure (bliksem ontladingen)

–          Bandai Tamashii Nations Tamashii Effect Explosion Red/Grey Version Figure (explosies)

–          Bandai Tamashii Nations Beige/Grey Version Effect Impact Action Figure (grond impactkrater)

–          Bandai Tamashii Nations Tamashii Effect Burning Flame Action Figure, Red/Blue (vlammen)

–          Bandai Tamashii Nations Effect Wave Clear Action Figure (water/lucht/wolk verplaatsing)

–          Bandai Tamashii Nations Energy Aura Yellow/Blue Action Figure (een powerboost aura)

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?