Product Review: Popin Cookin – Taiyaki & Odango

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Taiyaki & Odango – Uitgebreid
Prijs:
± €7
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Plakband, Magnetron.

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je een drie schattige wagashi, traditionele Japanse zoetigheden en een bekertje ramune. De drie wagashi die je maakt zijn taiyaki, ichigo daifuku en dango. Met de verpakking maak je ook een wikkel voor het bekertje en knip je een ‘kleedje’ met daarop de ‘bordjes’ uit. Dit kost bijna geen tijd om uit te knippen en te plakken, omdat er verder geen vouwwerk nodig is. Met het maken van de drie wagashi en het drankje ben ik ongeveer een kwartiertje bezig geweest.

De kit is makkelijk om te maken, zolang je een magnetron hebt, maar vooral ook leuk om te maken vanwege de schattige onderdelen.

Het eindproduct ziet er schattig uit, alhoewel de taiyaki niet geweldig goed uit de mal wou komen bij mij. Gelukkig gebruik je er twee, één onder en één bovenop. Dan kan je de mooiste bovenop leggen. Zoals te zien op de foto lijkt het geheel goed op de snoepjes op de verpakking, de kleur is iets anders, maar verder ziet het er allemaal goed uit.

Het chocoladesausje vond ik persoonlijk het lekkerst. Deze combineerde goed met de mochi, die lekker smaakte en een beetje zoet was, en het aardbeien gummi snoepje, die een zoete aardbeien smaak had.

De taiyaki was ook erg lekker, de cakejes hadden een vanille smaak en waren veel luchtiger dan ik verwachtte. Ik dacht namelijk dat ze wat zwaar zouden zijn, maar de cakejes waren best. Ook de cakejes combineerde heel goed met het chocoladesausje.

Het sausje wat op de dango zat vond ik zelf niet echt lekker, deze smaakte wat zoutig en gewoon wat vreemd. Ik herkende de smaak niet echt ergens van, maar ik vond het ook een beetje visachtig. De mochi smaakte wel lekker, een beetje zoet maar verder neutraal.

Het drankje, ramune, smaakte een beetje naar kauwgom en had bubbels erin. De bubbels had ik niet verwacht, omdat je het maakt van water en poeder. De smaak vond ik prima, maar niet heel bijzonder.

TIPS: Als je het bakje tot de lijn wilt vullen, voor de mochi, dan kan je hier 5 schepjes water voor gebruiken. Voor het ramune drankje heb je 6 schepjes water nodig.

Gebruik het stokje, voor de dango, om de chocoladesaus op de taiyaki te verspreiden.

Op het doosje staan instructies voor magnetrons met 500 watt of 600 watt vermogen. Zelf heb ik een magnetron met 800 watt vermogen gebruikt en de taiyaki hier ongeveer 15 seconden in gedaan.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je de vissenvorm bijvoorbeeld met fondant of mochi kunnen vullen. Je zou ook gesmolten chocolade in de vormpjes kunnen doen, maar dan moet de gesmolten chocolade niet te heet zijn want dan zou je mal kunnen smelten. Het aardbeienvormpje kan je vullen met gelatine pudding. Je zou gesmolten chocolade kunnen gebruiken als chocoladesausje, of een beetje cacaopoeder met wat poedersuiker en een heel klein beetje melk kunnen mengen. Ook voor de dango en ichigo daifuku zou je mochi of fondant kunnen gebruiken.

Je zou het prikkertje kunnen hergebruiken.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?