Product Review: Popin Cookin – Nerikyan Land

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Nerikyan Land – Simpel
Prijs: ± €5
Extra benodigdheden: Schaar, Optioneel: Mesje, Fondant Modelleer Gereedschap

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je van roze, blauwe, gele, witte en zwarte stukjes snoep schattige eetbare figuurtjes. Je kan maken wat je wilt, maar er zit ook een mal in de verpakking om iets makkelijker vormpjes te creëren. Zelf heb ik een paar figuurtjes gemaakt, maar had ik toch nog wat ‘klei’ over, waar ik niets meer mee wist te maken. Deze ‘klei’ heb ik maar gewoon opgegeten, maar je kan dus nog veel meer maken. Totaal ben ik ongeveer een half uurtje bezig geweest met dit pakket.

De kit is zo makkelijk of moeilijk als je hem zelf wil maken, omdat je makkelijke maar ook ingewikkelde figuurtjes kan creëren. Deze eigen inbreng maakt het juist leuk. Wel plakt de ‘klei’ redelijk dus dat kan wat tegenwerken.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang je de vormpjes zelf goed vormt. Helaas lijken ze niet heel erg op de snoepjes op de verpakking, omdat je hier toch echt wel redelijk goed voor moet kunnen kleien. Daarbij heb je er extra gereedschap voor nodig, zoals fondant modelleer gereedschap. Je kan zelf besluiten wat je maakt en welke kleuren je gebruikt. Zolang die kleuren maar een combinatie van roze, blauw, geel, wit en zwart zijn.

De verschillende kleuren klei smaakten allemaal redelijk hetzelfde. De witte had een beetje een kauwgom smaak en voor de rest had alles een beetje een citroen smaak. Sommige waren wat flauw qua smaak, maar ze waren zeker allemaal zoet.

De gekleurde strooisels die bij de kit zitten kan je gebruiken om je figuurtjes mee te versieren, deze smaken gewoon naar suiker.

TIP: Zorg dat je je handen van te voren goed wast en droogt, om te voorkomen dat er stof in je figuurtjes komt.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je hier een kleine hoeveelheid fondant of marsepein in kunnen vormen. Je zou ook kauwbonbons, zoals Fruittella, kunnen kopen, deze iets zachter kunnen maken door ze heel kort in de magnetron te doen, en deze dan kneden en in de mal drukken. Op deze manier kan je snoepjes maken, maar ook versieringen voor op een taart of iets soortgelijks.

Van deze kauwbonbons, fondant of marsepein zou je ook weer figuurtjes kunnen ‘kleien’.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?